Home backgr

TMA Event Enschede @Livio

9 juni 2016

Programma


 
Datum: 9 juni, 2016
Locatie: Enschede, De Cromhoff
Time: 16:00 - 19:30
 
16:00 Ontvangst
16.15 – 16.30 Opening door Heinz Reinink - HR Manager Livio
16.30 – 17.00

Guido van de Logt - Voorzitter Raad van Bestuur Livio: Nieuwe kerncompetenties van Livio

17.00 – 17.30 Ellen de Goede - TMA Business Partner: Teamsessies
17.30 – 18.00 Hapje & Drankje
18.00 – 18.30 Carlo Wagemakers -Sr. TMA Adviseur: Competentiemodel
18.30 -19.30 Borrel waarbij je kans maakt op de sessie of een van de workshops


 

Sprekers

Heinz Reijnink

Heinz Reinink

P&O Manager Livio

 

,,Inzicht krijgen in wie je bent, waar je kracht ligt, hoe je je kunt ontwikkelen en het erkennen van je talenten en drijfveren. Het is mooi dat je dat allemaal kunt ontdekken door een positief geduide analyse.’’

,,Wij zijn bezig met hoe we invulling geven aan ‘zelfsturing’ en welke instrumenten wij daarbij gebruiken. Haal bij voetbal de lijnen en doelen weg op het veld en je krijgt een heel raar spelletje. Het is dus belangrijk om daar goede afspraken over te maken om onduidelijkheden te voorkomen. Ook zijn wij onze visie aan het veranderen. Wij gaan van: ‘Livio zorgt ervoor’ naar ’wij zijn er wanneer nodig’. Medewerkers leveren nu zorg met de handen op de rug; wanneer iemands schoenveter los is, vragen wij eerst of diegene deze zelf kan strikken voordat wij dat automatisch doen.’’

,,Wij hadden altijd zeven kerncompetenties/kernwaarden. Deze liepen door elkaar heen binnen de organisatie en waren niet voor iedereen duidelijk. Een projectgroep wilde nieuwe kerncompetenties verbinden aan leergebieden. Dat proces heeft een jaar doorlooptijd gehad en uiteindelijk hebben wij nu een set van drie kernwaarden en drie kerncompetenties gekoppeld aan drie ontwikkelgebieden.”

 

Ellen de Goede

Ellen de Goede

TMA-trainer 

 

,,Leren en ontwikkelen zie ik als een continu proces en een gedeelde verantwoordelijkheid van organisaties en hun medewerkers. De TMA Methode faciliteert en ondersteunt dit proces met uitstekende instrumenten en analyses. De rapportages zijn talentgericht geschreven. Zonder te normeren worden mensen zich bewust van hun (verborgen) talenten en hun vaardigheden. Bewustwording is een belangrijke factor om proactief keuzes te kunnen maken en duurzaam te ontwikkelen.’’

,,In organisaties waar de TMA analyse is geïntroduceerd, ervaren medewerkers dat zij meer inzicht hebben gekregen in hun eigen drijfveren en motieven. Eenmaal bewust van (verborgen) talenten ontstaan er automatisch nieuwe vragen. Vaak zien we spontaan de behoefte om de TMA-talentenanalyse te delen met anderen. De vraag is dan: hoe doen we dat? En wat kunnen we er vervolgens mee?Als trainer/teamcoach werk ik sinds twee jaar met de TMA teamanalyse. Op een speelse manier faciliteer ik het groepsgesprek.’’

,,Met behulp van de TMA analyse ontwikkelt het team een gemeenschappelijke taal en is het beter in staat om vraagstukken/issues juist te adresseren. Teamleden gaan elkaars talenten herkennen en leren hoe zij deze met elkaar kunnen verbinden. Zij krijgen eveneens inzage in het aanwezige ontwikkelingspotentieel/aanleg voor de geselecteerde competenties zowel op persoonlijk als op teamniveau.’’

,,Ik geef de bezoekers een kijkje geven in de nieuwe teamanalyse. Het is een rapportage waar veel TMA professionals en klanten met spanning op zitten te wachten!’’

 

Carlo Wagemakers

Adviseur bij EhrmVision

 

,,Het belang van de toegevoegde waarde van het individu, het waarderen van talent en het managen van vertrouwen. Hoe organiseer je samenwerking middels het gegeven vraagstuk waar je als team voor staat? Het proces van het vaststellen van de juiste competenties bij de verschillende rollen is belangrijk. Want afhankelijk van de vraag, heb je bepaald gewenst gedrag nodig, als individu en als team. Er zijn dus ook bepaalde drijfveerscores wenselijk.”

,,Talentmanagement is eigenlijk drijfverenmanagement, omdat elk talent voortkomt uit een drijfveer. En iedereen heeft talent, de vraag is alleen: waarvoor? Het is de taak van HR om talent en de rol die je vervult goed te laten aansluiten op elkaar. Nu en in de nabije toekomst.”

,,Wanneer je weet wat het vraagstuk is, kun je via de TMA Methode door middel van de talenten nagaan of het iemand de aanleg en energie heeft voor een rol. Door de drijfveren/talenten van de individuen in kaart te brengen, kun je bepalen of ze als team succesvol zullen zijn voor het vraagstuk.”

,,Met mijn visie op de mens. Elk individu is anders. Iedereen maakt een leercurve door naar vakvolwassenheid, maar er zit een begrenzing aan de veranderbaarheid van mensen. Dat wordt ondersteund door de volgende uitspraak: Je kunt een koe niet leren fluiten.”

 

TMA Methode

De TMA informatie wordt door organisaties ingezet in verschillende HR- en businesstrajecten: werving & selectie, verandertrajecten, strategische personeelsplanning, mobiliteit- en loopbaanvraagstukken en persoonlijke ontwikkeling. Met de inzet van TMA instrumenten ben je als organisatie 24/7 in staat om een effectieve afstemming te maken tussen medewerkers en businessresultaten.

Mensen zijn de meest cruciale onderdelen van je organisatie zijn die je effectief en efficiënt wilt inzetten om het rendement en toegevoegde waarde zo hoog mogelijk te laten zijn. De TMA methode werkt volgens de volgende principes:

  • Mensen functioneren het best en leren het snelst als de omgeving waarin ze werken goed aansluit bij de persoonlijke drijfveren en talenten.
  • Ieder mens heeft talenten en excellente organisaties maken optimaal gebruik van al deze krachten.
  • Geef mensen ruimte en vertrouwen om te werken vanuit hun ‘drive’ en talenten en je zult zien dat mensen meer in hun mars hebben dan ze ooit zelf gedachten hebben.

De TMA methode is een applicatie met online meetinstrumenten waarmee je snel inzicht krijgt in mensen:

  • Prestaties: Inzicht in het vaardigheidsniveau van mensen zodat je ziet wat de ontwikkelruimte van mensen is en hoe ze presteren.
  • Capaciteiten: Inzicht in de cognitieve capaciteiten van mensen waarmee je kunt zien op welk niveau iemand het beste tot zijn recht komt.
  • Management informatie: Inzicht in de drijfveren en talenten van teams waarmee je mensen effectiever kunt aansturen en het werk beter kunt verdelen.

Extra

 

Nieuw praktijkboek

Het nieuwe TMA boek Van Talent naar Performance is net uit en omdat wij educatie hoog in het vaandel hebben staan, delen wij het boek t.w.v. €42,95 kosteloos uit.
Praktijkboek

Gratis TMA Consult

Naar aanleiding van de 3 presentaties verloten wij onder de deelnemers een kosteloze TMA consult:
1. Gratis teamsessie
2. Workshop Competentiemanagement
3. Workshop Talentmanagement


Radar

Foto's Event

De foto's van het TMA Event op 9 april.

De presentaties van het event op 9 april 2015:

Inschrijven